Екологія

Спеціальність101 Екологія 

Освітня програма (2019 р.), Освітня програма (2021 р.) Екологія

 

    Освітні ступені випускників: бакалавр, магістр.

    Майже 20 років кафедра «Хімія та інженерна екологія» випускає бакалаврів та магістрів широкої екологічної кваліфікації. Наша спеціалізація – менеджмент природокористування, чисті технології та природоохоронна інженерія. За ці роки колектив кафедри підготував понад 360 інженерів-екологів та магістрів з охорони довкілля та управління природоохоронною діяльністю. Понад 52 % наших випускників працює за фахом.

 

          Наші випускники працюють у різних галузях економіки та державного управління України:

  • Держана екологічна інспекція України;
  • органи виконавчої влади та місцевого самоврядування;
  • промислові підприємства;
  • екологічні лабораторії та інститути;
  • органи екологічної сертифікації та стандартизації;
  • заповідні території;
  • виробництва органічної продукції;
  • навчальні заклади та громадські організації.

    Серед наших випускників 12 державних екологічних інспекторів, 15 менеджерів природокористування, 12 аналітиків екологічних лабораторій, 43 інженера еколога та понад 70 екологічних технологів промислових підприємств.

 

    Колектив нашої кафедри забезпечує сучасну та якісну природоохоронну освіту. Усі студенти кафедри навчаються за спеціальним навчальним планом, який відповідає європейським стандартам якості освіти та сучасним потребам ринку праці. Ми використовуємо інтерактивні форми навчання – лекторії, тренінги та практикуми на підприємствах. Щоб зробити навчання максимально корисним та інформативним ми залучаємо відомих екологічних експертів та природоохоронних інженерів. Саме тому наші випускники отримують максимальні знання та вміння у різних напрямках охорони довкілля.

 

          Випускники кафедри «Хімія та інженерна екологія» отримують усі необхідні знання та навики у різних галузях охорони довкілля:

  • природоохоронне право та сертифікація;
  • екологічне інспектування та контроль діяльності;
  • управління природоохоронною діяльністю;
  • технології очистки повітря. вод та ґрунтів;
  • утилізація відходів;
  • альтернативна енергетика та енергоефективність;
  • екологічна безпека транспорту.

 

    Наші викладачі враховують на сучасні потреби ринку праці. Саме тому 40 % усього часу навчання відводиться на практичну підготовку наших студентів. За 20 років кафедра «Хімія та інженерна екологія» розробила систему практичної підготовки студентів-екологів на виробництвах наших партнерів: Державна екологічна інспекція України, Укрзалізниця, Департамент екології та охорони навколишнього середовища, Дніпропетровське відділення Національного екологічного центру України, ДніпроВодоканал, групи заводів INTERPIPE, EVRAZ, EDEM та інші.

 

    Усі студенти-екологи проходять практику у незалежній екологічній лабораторії університету DniproECO-Lab, яка визначає понад 100 речовин у промислових викидах, відходах, стічних та природних водах, ґрунтах.

 

    Викладачі та науковці кафедри допомагають активним студентам отримати стипендії та гранти на стажування та участь у школах професійного та особистісного розвитку. Серед наших студентів 2 стипендіати Zavtra.UA, 10 учасників Work & Travel USA та 11 іменних стипендіатів України. За останні 3 роки 18 студентів безкоштовно стали учасниками літніх шкіл та стажувань у партнерів в Україні та закордоном.

 

    Ми розвиваємо наших студентів та підтримуємо їх наукові, соціальні та бізнес ініціативи. Викладачі та науковці кафедри допомагають активним студентам отримати стипендії та гранти на стажування та участь у школах професійного та особистісного розвитку. Ми пишаємося нашими студентами – переможцями наукових конкурсів, винахідниками, засновниками громадських організацій та Start-Up проектів. За останні роки наші студенти досягли значних результатів: 3 бізнес-конкурси, 5 патентів України, 6 промислових виставок, 10 наукових конкурсів та 12 олімпіад.

 

    Обирайте сучасну екологічну освіту у Дніпропетровському національному університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.

    Випускаюча кафедра:

       - «Хімія та інженерна екологія». Ми знаходимося на 3 поверсі Нового навчального корпусу (будівля «з колонами» на проспекті Гагаріна), аудиторії 360-369.

    Завідуюча кафедрою:

       - Зеленько Юлія Володимирівна, доктор технічних наук, професор.

       телефон: (056) 373-15-76

       e-mail: [email protected]

    Обирайте сучасну екологічну освіту у Дніпропетровському національному університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.

    Приєднуйтесь до наших соціальних мереж:

facebook

instagram

youtube