Менеджмент

Спеціальність –  073 Менеджмент

Освітня програма Менеджмент

 

    Сучасне підприємство будь-якої галузі – це складний комплекс, вся діяльність якого складається з різноманітних процесів – виробництва, збуту, маркетингу та багатьох інших. Всі процеси на підприємстві вимагають управління. Відповідно, менеджер – це керівник або управляючий, що відповідає за кожен бізнес-процес та діяльність підприємства в цілому. Саме тому професія менеджера стає найбільш затребуваною на сучасному ринку праці. Також, враховуючи, що останні роки національна економіка працює в умовах кризи, підприємства та організації всіх форм власності дуже потребують спеціалістів з креативним і не стандартними мисленням.

    Спеціальність 073 "Менеджмент" відзначається широким спектром навичок та компетенцій, які студенти отримують протягом навчання. Вона сприяє розвитку вмінь аналізу та синтезу інформації, активної життєвої позиції та формуванню лідерських якостей.

    Студенти здобувають навички самостійної і колективної роботи, а також навчаються використовувати сучасні цифрові інструменти та технології для оптимізації бізнес-процесів, навчаються аналізувати дані за допомогою спеціалізованих програмних засобів, використовувати інформаційні системи для прийняття управлінських рішень, застосовувати електронні системи управління та моніторингу для підвищення ефективності виробничої діяльності, а також проводити цифровий маркетинг і аналіз ринкових тенденцій через онлайн-інструменти.

    Здобувачі вищої освіти практикуються у вирішенні стратегічних завдань у сфері управління, аналізі конкурентного середовища та прогнозуванні економічної ефективності проектів. Важливим елементом програми є вивчення методів маркетингового дослідження та моніторингу ринкового економічного простору, що допомагає студентам у створенні та реалізації стратегій розвитку підприємств.

    Основні спеціальні навчальні дисципліни: Інноваційний менеджмент; Антикризовий менеджмент; Цифровий менеджмент, Стратегічний менеджмент; Управління проєктами; Економіка підприємства; Управління персоналом; Інвестиційний менеджмент; Оцінка бізнесу і майна; Міжнародний менеджмент; Діджитал маркетинг.

 

    Основні спеціальні навчальні дисципліни: За Національним класифікатором України «Класифікатор професій» ДК 003:2010 (КП) випускники спеціальності 073 Менеджмент можуть працювати у всіх сферах бізнесу в якості:

    Можливості працевлаштування: Випускники можуть займати такі посади: інженер з організації та нормування праці, начальник білетних кас, начальник міського залізничного агентства з обслуговування пасажирів, провідний економіст в структурних підрозділах залізниць, начальник планового відділу, начальник фінансово-економічної служби, заступник начальника залізниці з економічних питань.

    Основні спеціальні навчальні дисципліни: Інноваційний менеджмент; Антикризовий менеджмент; Цифровий менеджмент, Стратегічний менеджмент; Управління проєктами; Економіка підприємства; Управління персоналом; Інвестиційний менеджмент; Оцінка бізнесу і майна; Міжнародний менеджмент; Діджитал маркетинг.

    «Професіонали у сфері державної служби, маркетингу, персоналу, ефективності господарської діяльності, раціоналізації виробництва, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності» (код КП 2419)

    «Професіонали в галузі економіки » (код КП 2441).

   «Професіонали з питань фінансово-економічної безпеки підприємств, установ та організацій» (код КП 2414)

    ­«Менеджери (управителі) підприємств, установ, організацій та їх підрозділів» (код КП 1411-1496)

    «Керівники підприємств, установ та організацій» (код КП 1210-1239) та інші.