Електромеханічні системи автоматизації та електропривод

Спеціальність –  141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

Освітня програма Електромеханічні системи автоматизації та електропривод

Елпост1

 

      Випускник спеціальності «Електромеханічні системи автоматизації та електропривод» одержує фундаментальну наукову і практичну підготовку в області електропривода та автоматизації промислових установок і технологічних комплексів. Підготовка спеціалістів спрямована на розробку специфічного устаткування, яке застосовується для механізації та автоматизації технологічних процесів, вивчення технології експлуатації та ремонту такого устаткування, зокрема технології ремонту залізничної техніки в локомотивних, вагонних депо та інших підприємствах залізничного транспорту і промисловості України.

      Випускник зазначеної спеціальності має навики та здібності виконувати монтаж, технічне обслуговування та ефективне використання підйомно-транспортного устаткування, металорізальних верстатів та інших установок, може оцінювати рівень механізації та автоматизації виробничих процесів, а налізувати умови і режими роботи технологічного устаткування.

Елпост2      Під час навчання за спеціальністю «Електромеханічні системи автоматизації та електропривод» студент набуває необхідний досвід щодо проектування, обслуговування та ремонту електрообладнання; щодо використання новітніх технічних розробок в галузі електропривода і автоматизації виробничих процесів, має можливість оволодіти сучасною обчислювальною технікою, раціональними прийомами пошуку і використання науково-технічної документації, набуває навики самостійно приймати рішення і відповідати за отримані результати.

 

      Підготовку проводить кафедра «Електротехніки та електромеханіки», яка знаходиться в приміщенні Старого навчального корпуса, кімната 125. Телефон: (056) 373-15-47.

      Завідуючий кафедрою – доктор технічних наук, доцент Муха Андрій Миколайович

      Освітні ступені випускників: бакалавр, магістр.

      Основні спеціальні навчальні дисципліни: Електроніка та мікросхемотехніка; Комп’ютерна електроніка; Теорія автоматичного керування; Електричні машини; Системи керування електроприводами; Надійність і діагностика електромеханічних систем; Елементи автоматизованого електроприводу; Силові перетворювачі автоматизованого електроприводу; Системи керування силовими перетворювачами; Випробування, експлуатація та ремонт електротехнічних пристроїв.