Вагони та вагонне господарство

Спеціальність –  273 Залізничний транспорт

Освітня програма Вагони та вагонне господарство

 

    Вагонний парк є однією з найважливіших ланок практично всіх технологічних процесів виробництва країни, він забезпечує пасажирські та вантажні перевезення. Тому вагонобудуванню та вагонному господарству завжди приділялася велика увага.

    Випускники спеціальності «Вагони та вагонне господарство» одержують теоретичну і практичну підготовку по конструюванню і розрахунку вагонів, їх виготовленню, організації експлуатації, технічного обслуговування та ремонту;  по розрахунках і вибору вагонних санітарно-гігієнічних пристроїв, систем кондиціонування повітря, електрообладнання та автоматики.  Спеціальність передбачає поглиблену підготовку студентів із використанням сучасних інформаційних технологій, освоєння автоматизованого проектування нових вагонних конструкцій.

    В Україні успішно функціонують великі вагонобудівна і вагоноремонтна бази, де студенти проходять практику.

 

     Випускаюча кафедра «Вагони та вагонне господарство», яка знаходиться в приміщенні Старого навчального корпуса. Телефон: (056) 373-15-19, E-mail: [email protected]. За кафедрою закріплені кабінет завідувача (к.304), викладацька (к.312),  лекційна аудиторія, приміщення  для проведення лабораторних та практичних занять і виконання науково-дослідних розробок, препараторська-майстерня.

    Завідувач кафедри  – Довганюк Степан Степанович, доктор технічних наук, доцент.

    Освітні ступені випускників: бакалавр, магістр.

    Основні спеціальні навчальні дисципліни: Вагони магістрального і промислового транспорту; Автогальма рухомого складу; Динаміка вагонів; Основи експлуатації та відновлення вагонів; Технологія ремонту вагонів; Організація та планування виробництва; Установки кондиціонування повітря і холодильні машини вагонів; Електрообладнання вагонів.

    Можливість працевлаштування: Після закінчення університету випускники направляються на вагонобудівні та вагоноремонтні заводи, вагонні депо, проектні організації, залишаються в учбовому закладі  для науково-дослідної роботи і подальшого навчання в аспірантурі.